Menu

Det ekstreme højre vinder parlaments- og kommunalvalget

Det ekstreme højre vinder parlaments- og kommunalvalget

Det regerende venstreorienterede parti, Farabundo Martí Fronten, FMLN, mistede sit greb om den lovgivende forsamling ved søndagens (2012) parlaments- og kommunalvalg i El Salvador.

Med 77 procent af stemmerne talt op stod det klart, at FMLN ville få 31 pladser i den lovgivende forsamling, og det ultra konservative ARENA 33.

Det betyder, at ARENA sammen med nogle af småpartierne kan sætte dagsordenen frem til præsidentvalget i 2014, vurderer nettjenesten El Faro.

FMLN har indtil i går styret lovgivningen sammen med partiet Gana, der er udbrydere fra ARENA, men da Gana også er gået tilbage er det ikke længere muligt.

”Salvadoranerne har gjort os til det ledende politiske parti, og vi har ikke brug for dem, der forlod os”, kommenterede ARENAs leder, ekspræsident Alfredo Cristiani, en af de ansvarlige for de grove menneskerettigheds krænkelser, der blev begået under og efter 80ernes borgerkrig i det centralamerikanske land.

Ved kommunalvalget erobrede ARENA adskillige borgmesterposter, og partiet generobrede hovedstaden San Salvador.

Da ARENAs sejr var uomtvistelig, gik festen i gang med partiets slagsang ”Patria Si, Comunismo no” (ja til fædrelandet, nej til kommunismen).

Valget blev overvåget af godt 3000 nationale og internationale observatører. Syv blev anholdt for forsøg på valgsvindel.

 

U-landsNyt

Til toppen

De seneste artikler

Politik - mest læste

Turisme - mest læste

Kultur - mest læste

Få mere at vide om os