Menu

Kritik af socialpolitik

Kritik af socialpolitik

51 procent af salvadoranerne mener, at Mauricio Funes er en god præsident. Men et flertal kritiserer samtidig den socialpolitik, han har ansvaret for, viser en meningsmåling lavet af JBS Opinión Pública og offentliggjort i det salvadoranske dagblad El Diario de Hoy.

Ikke desto mindre mener 48 procent, at hospitalerne er blivet ringere under Funes regering, mens kun 29 procent mener, at de er forbedrede.

Værst står det til med sikkerhedssituationen. 68 procent mener, at kriminaliteten og utrygheden er steget.

Der var store forventninger, da Funes som kandidat for den tidligere guerrillabevægelse FMLN vandt valget 15. marts 2009.

Funes er journalist og har modtaget adskillige internationale priser for sin kritiske og modige journalistik i et land, hvor højrefløjen sidder på næsten alle medier.

Han har imidlertid aldrig deltaget aktivt i den væbnede kamp, og det kom hurtigt til gnidninger mellem ham og de gamle kæmpere. Funes er i årene som præsident rykket politisk og kan i dag karakteriseres som centrum/højre socialdemokrat.

Udenrigspolitisk har han lagt sig klart ud med sine mere venstreorienterede partikammerater ved sammen med Guatemalas præsident Álvaro Colom at gøre et aktivt forsøg på at få Honduras regering anerkendt internationalt, bl.a. ved at genåbne døren til Oraganisationen af Amerikanske Stater, OAS, som Honduras blev suspenderet fra efter statskuppet i juni 2009.

Dermed har Guatemala og El Salvador skabt afstand til den lange række af sydamerikanske lande, der nægter at anerkende Honduras, fordi det seneste valg i november 2009 var ledet af kupregeringen og uden seriøs valgobservation.

Kommentar af Eva Rasmussen, U-landsnyt.

Til toppen

De seneste artikler

Politik - mest læste

Turisme - mest læste

Kultur - mest læste

Få mere at vide om os